Vaření.czReceptyBostonský chlebíček z páry

Bostonský chlebíček z páry

Jednoduchý moučník, který můžeme podávat teplý i studený s máslem.


4.67x
120 min

Ingredience

1 lžičkasůl
0.8 hrnečkurozinky
2 hrnečkypodmáslí
1 hrnečekkukuřičná mouka
1.5 lžičkyjedlá soda
1 hrnečekcelozrnná pšeničná mouka
1 hrnečekžitná mouka
0.8 hrnečkutřtinová melasa

Postup přípravy

Ve větší míse smícháme pšeničnou, žitnou a kukuřičnou mouku, do směsi přimícháme rozinky, jedlou sodu a špetku soli. Vše dobře promícháme. Do podmáslí zamícháme třtinovou melasu. Do moučné směsi postupně přidáváme podmáslí s melasou a vše dobře zamícháme. Připravíme si formu na bostonský chlebíček, která se vejde do pařáku umístěném ve větším hrnci. Formu dobře vymažeme nebo ji vyložíme pečicím papírem. Těsto vložíme do formy tak, aby byla ze dvou třetin plná. Formu pečlivě přikryjeme hliníkovou fólií. Takto připravený základ pro bostonský chlebíček vaříme v páře asi 90 minut. Plotýnku nastavíme na střední teplotu a občas kontrolujeme, zda je v hrnci dostatek vody. Po 90 minutách vaření z formy opatrně sejmeme fólii a chlebíček necháme asi 15 minut dopéci v troubě předehřáté na 300°C. Po upečení necháme hotový chlebíček mírně vychladnout a opatrně jej vyklopíme. Podáváme teplý nebo po vychladnutí nakrájený na plátky a potřený čerstvým máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bostonský chlebíček z páry

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena