Borůvkový koláč s mascarpone

Recept na chutný moučník, do kterého použijeme mascarpone.


4.524x
75 min
1×

Postup přípravy

Sušenky dobře rozmixujeme a promícháme s rozpuštěným máslem. Těsto vtlačíme do dortové formy a necháme v mrazáku 20 - 30 minut ztuhnout.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mascarpone, jogurt, solamyl, cukr a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Krém vlijeme na připravený korpus z mrazáku. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

Vychladlý koláč potřeme borůvkovou marmeládou a posypeme čerstvými borůvkami. Borůvkový koláč s mascarpone nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkový koláč s mascarpone

Zpět na recept