Borůvkový koláč s kefírem

Výborný letní koláč, velice jednoduchý na přípravu.


4.510x
60 min
2×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

Máslo spolu s oběma cukry našleháme do pěny. Přidáme vejce a znovu prošleháme až na světlý hladký krém. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a přilijeme kefír. Nakonec lehce vmícháme polovinu borůvek.

Směs nalijeme do dortové formy a uhladíme povrch. Navrch nasypeme druhou polovinu borůvek.

Borůvkový koláč pečeme 50 - 60 minut, necháme trochu prochladnout a krájíme.
user-icon

autor Týna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkový koláč s kefírem

Zpět na recept