Nezvyklá, ale mnohem zdravější varianta borůvkového koláče.
Hodnocení
4.5
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Náplň
Skořice1 lžička
Citron1/2 ks
Studená voda2 lžíce
Kukuřičný škrob2 lžíce
Čerstvé nebo mražené borůvky750 g
Těsto
Voda2 a 1/2 lžičky
Javorový sirup3 lžíce
Třtinový cukr1/2 hrnku
Grahamové sušenky150 g
Sezamová pasta tahini2 lžíce
Postup přípravy
Rozdrtíme grahamové sušenky. Přidáme zbývající ingredience a dobře promícháme.
Těsto vtěsnáme do formy a pečeme do mírného zhnědnutí v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut.
Borůvky zahřejeme až k varu. Zvolna vaříme asi 10 min. Přidáme cukr, šťávu z citronu a skořici a vaříme další 2 minuty. Škrob dobře rozmícháme s vodou a za stálého míchání vlijeme k borůvkám. Borůvky provaříme další minutu. Sejmeme z plotny a zchladíme. Rozetřeme na korpus. Před servírováním necháme borůvkový grahamový koláč asi 2 hodiny v ledničce vychladit.
Borůvkový grahamový koláč nakrájíme a můžeme podávat.
Nesedi mi popis receptu ku obrazku...vyzera to ako keby tam bola vrstva tvarohu v ktorom su zamiesane cucoriedky, ale v popise nic take nie je... to ako vazne zo skrobu sa urobi taka vysoka biela hmota? A ked sa povaria cucoriedky v skrobe, ako pisete, nebude mat cela hmota fialovu farbu?