Sušenky rozmixujeme najemno. Máslo rozpustíme a smícháme ho se sušenkami. Sušenkovou směsí naplníme dortovou formu vyloženou pečicím papírem a dobře přitlačíme. Formu s korpusem vložíme na deset minut do mrazáku.
V míse rozmícháme ricottu s philadelphií a borůvkovou marmeládou. Přidáme želatinu rozpuštěnou v troše teplé smetany a dobře vymačkanou. Zbytek smetany vyšleháme a přidáme do borůvkové směsi.
Borůvkový krém naneseme na připravený sušenkový korpus a uhladíme. Borůvkový cheesecake vložíme na 2 hodiny do lednice.
Připravíme si zatím želé. Umyté ovoce rozmixujem do hustšího krému. Pár kousků si necháme stranou. Na želé můžeme použít ovoce podle chuti. Přidáme cukr a dáme vařit. Přidáme želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, přidáme zbytek nakrájeného na kousky ovoce a necháme vychladnout. Ovocné želé nalijeme na vychlazený dort a necháme ještě hodinu v lednici.
Borůvkový cheesecake s ovocem podáváme dobře vychlazený. Zdobíme ho podle naší fantazie.