Borůvkový cheesecake s ovocem

Recept na výborný studený dortík s borůvkami.


4.843x
60 min
6×

Postup přípravy

Sušenky rozmixujeme najemno. Máslo rozpustíme a smícháme ho se sušenkami. Sušenkovou směsí naplníme dortovou formu vyloženou pečicím papírem a dobře přitlačíme. Formu s korpusem vložíme na deset minut do mrazáku.

V míse rozmícháme ricottu s philadelphií a borůvkovou marmeládou. Přidáme želatinu rozpuštěnou v troše teplé smetany a dobře vymačkanou. Zbytek smetany vyšleháme a přidáme do borůvkové směsi.

Borůvkový krém naneseme na připravený sušenkový korpus a uhladíme. Borůvkový cheesecake vložíme na 2 hodiny do lednice.

Připravíme si zatím želé. Umyté ovoce rozmixujem do hustšího krému. Pár kousků si necháme stranou. Na želé můžeme použít ovoce podle chuti. Přidáme cukr a dáme vařit. Přidáme želatinu. Jakmile se želatina rozpustí, přidáme zbytek nakrájeného na kousky ovoce a necháme vychladnout. Ovocné želé nalijeme na vychlazený dort a necháme ještě hodinu v lednici.

Borůvkový cheesecake s ovocem podáváme dobře vychlazený. Zdobíme ho podle naší fantazie.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkový cheesecake s ovocem

Zpět na recept