Borůvková Charlotta

Dosti pracná, ale vcelku jednoduchá kalorická bomba, jinak vynikající moučník.


4.04x
0

Ingredience

5 ksvejce
2 lžícevoda
120 gcukr krupice
150 ghladká mouka

náplň

4 ksžloutek
300 mlmléko
150 gcukr krupice
400 gborůvky
30 gželatina
2 kelímkysmetana ke šlehání

na ozdobu

šlehačka
borůvky

na potření

100 gborůvková marmeláda

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do pěny. Vmícháme mouku a nakonec i vlažnou vodu. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 8 minut na 200 °C. Vychladlý korpus potřeme borůvkovou marmeládou a svineme. Roládu uložíme do chladničky naležet. Cukr svaříme s 200ml mléka. 50ml mléka rozšleháme se žloutky a vmícháme do vařícího mléka, odstavíme a necháme vychladnout. 50ml mléka smícháme se želatinou a necháme ji nabobtnat. Smetanu vyšleháme dotuha. Borůvky propláchneme, necháme okapat a asi 2/3 rozmixujeme. Do vychladlé mléčné směsi přidáme rozmixované borůvky i rozpuštěnou želatinu a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhou šlehačku. Náplň uložíme do chladničky ztuhnout. Roládu nakrájíme na tenké plátky a částí vyložíme větší misku. Na roládky navrstvíme náplň, do které vložíme několik celých borůvek a opět roládky. Pak rozetřeme zbytek náplně do které dáme zbytek borůvek a misku uzavřeme poslední řadou roládek. Misku (Charlottu) uložíme do lednici a necháme ztuhnout. Borůvkovou Charlottu vyklopíme a krájíme jako dort. Zdobíme borůvkami a šlehačkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Borůvková Charlotta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena