Bomba Malakov jinak

Recept na ruský nepečený dort s piškoty.


4.614x
90 min

Ingredience

1 lžičkaolej
50 mlrum
250 mlmléko
100 gmandle
300 gpiškoty

krém

200 gmáslo
300 mlmléko
100 gcukr moučka
1 balíčekčokoládový pudinkový prášek

na ozdobu

čokoláda
1 lžičkacukr moučka
1 lžičkavanilkový cukr
250 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Mandle vsypeme do studené vody, necháme přejít varem, oloupeme a slabě opražíme na oleji.

Připravíme si krém. V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, nalijeme ho do zbývajícího horkého mléka a za stálého míchání uvaříme hladký pudink. Sejmeme jej z plotýnky, za občasného zamíchání necháme vychladit, potom jej vložíme do šlehače. Po kouskách do něj zašleháváme změklé máslo a kakao podle barvy a ušleháme lehký krém.

Formu na bombu nebo na dort pečlivě vyložíme alobalem, vystříkáme částí krému a necháme jej v chladu ztuhnout.

Mléko svaříme se lžící cukru a po vychladnutí smícháme s rumem, v této směsi namáčíme piškoty a vkládáme je do formy střídavě s vrstvami krému a mandlí. Horní vrstva je z krému.

Bombu Malakov necháme v chladnu ztuhnout, nejlépe přes noc, před podáváním ji vyklopíme na rovnou mísu, nastříkáme šlehačku, do níž jsme při došlehávání přidali lžičku moučkového a vanilkového cukru. Malakov ozdobíme hoblinkami z čokolády (nastrouháme je škrabkou na brambory), popřípadě ještě červeným kompotovaným ovocem.
user-icon

autor Paty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bomba Malakov jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ruská