Pravý dort Malakoff

Recept na výborný dort z piškotů s mandlovým krémem.


2.08x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve připravíme těsto na piškoty. Prosátý cukr moučka, žloutky a tlučenou vanilku třeme v míse půl hodiny. Pak přidáme strouhanou citronovou kůru a tuhý sníh z bílků současně s hrubou moukou.

Těsto vložíme do papírového kornoutu s hladkou trubičkou a uděláme na plech papírem vyložený a máslem vytřený 15 malých piškotů, načež z ostatního těsta uděláme velké stejné piškoty. Po povrchu posypeme piškoty cukrem a ve středně horké troubě je upečeme do zrůžovění.

Mezitím si vyšleháme krém z másla, cukru, hladké mouky, mléka, žloutků a likéru. Dále vyšleháme máslo, vanilku, žloutky, cukr moučka, sladkou svařenou smetanu a mleté mandle.

Upečené piškoty sejmeme z papíru a malé zatím uschováme. Velké piškoty rozpůlíme, přitom čistou dortovou formu vypláchneme studenou vodou, vysypeme cukrem, dno vyložíme vrstvou rozpůlených piškotů, na ně rozetřeme mandlovou náplň a krém. Na krém vložíme opět piškoty a tak pokračujeme, až je forma plná. Na povrchu musí být piškoty.

Takto upravený dort Malakoff zatížíme a v chladu necháme 24 hodin ztuhnout. Potom dort vyklopíme, na povrchu i po stranách jej potřeme dobrou meruňkovou zavařeninou, ozdobíme ušlehanou slazenou smetanou a malými piškoty.

Pravý dort Malakoff nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem k různým příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravý dort Malakoff

Zpět na recept