Boloňské lasagně

Boloňské lasagne z kvalitních rajčatových výrobků značky Valfrutta.


3.816x
90 min

Ingredience

500 glasagne
150 gparmazán

náplň

6 stroužkůčesnek
1 kscibule
0.3 ksceler
3 ksmrkev
150 mlčervené víno
600 gmleté hovězí maso
1 hrstčerstvé bylinky
100 mlextra panenský olivový olej
800 gkrájená rajčata Valfrutta s bylinkami
200 mlrajčatové pyré Valfrutta

omáčka

sůl
200 gmáslo
1 kscibule
200 mlsmetana
pepř
150 ghladká mouka
muškátový oříšek
800 mlvlažné mléko

Postup přípravy

Bešamel (omáčka):

1. Cibuli pokrájejte nadrobno a opékejte ji na másle asi 3 minuty. Poté ji zasypte moukou, společně zarestujte jako jíšku a zalijte polovinou mléka.

2. Za stálého míchání metlou přiveďte k varu, přilijte zbytek mléka a pomalu provářejte a míchejte ode dna asi 5 minut.

3. Dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Nakonec zjemněte smetanou.

Ragú (náplň):

1. Kořenovou zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi rozpalte olivový olej a všechnu zeleninu na něm spolu s bylinkami opékejte.

2. Jakmile začne zelenina růžovět, přidejte mleté maso a dále na nejvyšším plameni restujte. Maso mělněte vařečkou, aby se od sebe oddělilo. Opékejte, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Poté směs zalijte vínem a nechte ho odpařit.

3. Nakonec k masu přidejte rajčata, rajčatové pyré a 1 hodinu směs provářejte. Dochuťte solí a pepřem.

Dokončení:

1. Do zapékací nádoby rozetřete čtvrtinu bešamelu, čtvrtinu ragú, posypejte částí nastrouhaného parmazánu a položte pláty lasagní. Takto pokračujte, až je nádoba plná, ale nechte si několik lžic ragú stranou. Poslední vrstvu musí tvořit ragú zalité bešamelem a posypané parmazánem. Zbylým ragú vyplňte strany, kam se náplň nedostala. Máte-li lasagně sušené, pokrm překryjte alobalem.

2. Zapékejte v troubě rozehřáté na 180°C asi 30 minut, alobal sejměte po 20 minutách.


Partnerem receptu je Valfrutta
user-icon

autor Valfrutta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boloňské lasagně

Zpět na recept