Boloňská omáčka

Skvělá rychlá omáčka k těstovinám.


3.0301x
45 min
20×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
sůl
4 lžičkyvegeta
3 lžíceolivový olej
2 lžícedrcený pepř
500 gmleté hovězí maso
5-8 lístkůčerstvá bazalka
0.5 hrstěsušené oregano
2 kscibule (větší)
0.5 hrstěsušená bazalka
1 lžícesójová omačka
3 skleniceboloňská omáčka (rajčatový protlak)

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvou bazalku opereme a nasekáme. Rozehřejeme větší a vyšší pánev. Přidáme olivový olej a po chvíli i cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme mleté maso. To pořádně restujeme. Během restování přidáme čerstvě nadrcený nebo mletý pepř a maso velice lehce osolíme, protože jej jinak osolí vegeta. Oheň ztlumíme na nejnižší teplotu, přidáme rajčatovou nebo boloňskou směs a promícháme. Také vmícháme česnek, vegetu a sójovou omáčku. Když začne omáčka bublat, odstavíme ji z ohně a přidáme čerstvou i sušenou bazalku, oreganu a důkladně zamícháme. Omáčku podáváme s těstovinami. Nejlepší jsou špagety nebo lasagne. Před podáváním doporučuji těstoviny s omáčkou posypat parmazánem nebo Grand Moravia.
user-icon

autor aufice

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Boloňská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena