Bochánky z pečených brambor

Recept na zajímavou přílohu z brambor, která vypadá efektně i pro různé příležitosti.


3.76x
75 min

Ingredience

4 ksvejce
60 gmáslo
500 gbrambory
2 lžícezakysaná smetana
1 špetkamuškátový oříšek
1 hrstčerstvá pažitka

podle potřeby

máslo na vymazání

podle chuti

bylinková sůl

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme, zabalíme do alobalu a v troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme přibližně 30 minut doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujeme.

Do brambor vmícháme rozpuštěné máslo a vejce, stále mícháme. Směs dochutíme bylinkovou solí, muškátovým oříškem, smetanou a pažitkou.

Mističky vhodné k zapékání vymažeme máslem, naplníme je bramborovou směsí a při 180 °C pečeme asi 20 minut dozlatova.

Bochánky z pečených brambor po upečení vyklopíme a ihned servírujeme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bochánky z pečených brambor

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.