Bochánky s krémovou náplní a mandlemi

Recept na bochánky z kynutého těsta plněné vanilkovým krémem, meruňkovým džemem, zdobené citronovou polevou a mandlemi.


4.719x
150 min
2×

Ingredience

těsto

40 gcukr
1 ksvejce
60 gmáslo
125 mlmléko
30 gdroždí
300 ghladká mouka

krém

100 gmáslo
2 ksžloutek
500 mlmléko
50 gcukr krupice
40 gcukr moučka
1.5 balíčkuvanilkový pudinkový prášek

poleva

100 gcukr moučka
2 lžícecitronová šťáva
1 lžícehorká voda

podle potřeby

mandlové lupínky
meruňkový džem

na potření

rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Příprava kynutého těsta: Z 50 ml vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si připravíme kvásek. Mouku prosejeme se špetkou soli. Máslo rozpustíme ve zbývajícím mléce a necháme vychladnout. Z prosáté mouky, cukru, vajec, vykynutého kvásku a mléka s máslem vypracujeme hladké pružné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Vytvoříme dva bochánky, které položíme na pečícím papírem vyložený plech a necháme opět 20 minut kynout.

Mezitím si připravíme krém. Z mléka, cukru krupice a pudinkového prášku uvaříme hustou kaši, kterou necháme za občasného míchání vychladnout. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem ve vodní lázni do pěny a postupně vmícháme spolu se změklým máslem do husté pudinkové kaše. Krém uchováme v chladu.

Vykynuté bochánky potřeme máslem a pečeme při 180°C přibližně 30 minut dorůžova. Vychladlé bochánky podélně rozkrojíme. Jednu polovinu potřeme džemem a na druhou naneseme krém. Poloviny spojíme, potřeme polevou a posypeme mandlemi.

Bochánky z kynutého těsta s krémem, polevou a mandlemi necháme v chladu do druhého dne ztuhnout a podáváme.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bochánky s krémovou náplní a mandlemi

Zpět na recept