Bleskový koláč s džemem a sněhem

U nás se tomuto koláči říká Koláč z nouze. Je rychlý a nenáročný na suroviny.


3.081x
35 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, až začne hmota bělat a houstnout. Přidáme asi polovinu mouky, 1lžíci horké vody a strouhanou citronovou kůru. Druhou polovinu mouky zlehka vmícháme spolu s tuhým sněhem ušlehaným z bílků.

Plech vymastíme a vysypeme. Na něj rozetřeme asi 1,5 cm silnou vrstvu těsta a dáme do dobře vyhřáté trouby na 200°C upéct.

Upečený piškot potřeme džemem a nahoru rozprostřeme tuhý sníh ušlehaný z bílku a cukru. Bleskový koláč vrátíme na chvíli do trouby, u které jsme snížili teplotu na 120°C a zapečeme.

Upečený bleskový koláč s džemem a sněhem nakrájíme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bleskový koláč s džemem a sněhem

Zpět na recept