Blaženčin univerzální krém

Základní recept na sladký krém k plnění různých moučníků - rychlý, úsporný a chutný krém.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Cukr moučka a 1 žloutek rozmícháme v mléce a za stálého míchání přivedeme k varu, přičemž přisypáváme určité množství hrubé mouky. Pozor, nesmí se připálit! Odstavíme a dále mícháme do zchladnutí.

Potom si zvlášť utřeme tuk na pečení s dalším cukrem. Do takto utřeného tuku s cukrem zvolna přimícháváme po malých částech zchladlý uvařený krém a důkladně ho utřeme. Nejdříve je dobré, když pracujeme zvolna ručně dobrou vařečkou a potom, až když je jasné, že se krém nesráží a nehrudkovatí, tak můžeme k dalšímu důkladnému utření použít ruční elektrický šlehač.

Do hotového krému můžeme podle jeho použití přimíchávat různé přísady a pochutiny jako je například vanilkový cukr, rum nebo brandy či sherry a griotku, nebo kvalitní tmavé kakao, silný extrakt z rozpustné kávy, šťávu z citronu, malinovou, jahodovou, ananasovou i jinou šťávu, případně sirup nebo rozmanité ochucovací tresti.

Univerzální blaženčin krém používáme podle chuti k plnění různých moučníků. Tento recept mám od své kamarádky a vždy se mi podařil, proto vřele doporučuji i začínajícím hospodyňkám nebo i starším dětem, které chtějí samy připravit slavnostní moučník.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Blaženčin univerzální krém

Zpět na recept