Vaření.czReceptyBlaženčin univerzální krém

Blaženčin univerzální krém

Základní recept na sladký krém k plnění různých moučníků - rychlý, úsporný a chutný krém.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Cukr moučka a 1 žloutek rozmícháme v mléce a za stálého míchání přivedeme k varu, přičemž přisypáváme určité množství hrubé mouky. Pozor, nesmí se připálit! Odstavíme a dále mícháme do zchladnutí. Potom si zvlášť utřeme tuk na pečení s dalším cukrem. Do takto utřeného tuku s cukrem zvolna přimícháváme po malých částech zchladlý uvařený krém a důkladně ho utřeme. Nejdříve je dobré, když pracujeme zvolna ručně dobrou vařečkou a potom, až když je jasné, že se krém nesráží a nehrudkovatí, tak můžeme k dalšímu důkladnému utření použít ruční elektrický šlehač. Do hotového krému můžeme podle jeho použití přimíchávat různé přísady a pochutiny jako je například vanilkový cukr, rum nebo brandy či sherry a griotku, nebo kvalitní tmavé kakao, silný extrakt z rozpustné kávy, šťávu z citronu, malinovou, jahodovou, ananasovou i jinou šťávu, případně sirup nebo rozmanité ochucovací tresti. Univerzální blaženčin krém používáme podle chuti k plnění různých moučníků. Tento recept mám od své kamarádky a vždy se mi podařil, proto vřele doporučuji i začínajícím hospodyňkám nebo i starším dětem, které chtějí samy připravit slavnostní moučník.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Blaženčin univerzální krém

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena