Bílý piškot z bílků

Zůstaly vám bílky z pečení? Potřebujete připravit dort z bílého korpusu? Mám pro vás můj recept, který si jistě oblíbíte!


3.37x
45 min

Ingredience

1 lžíceolej
1 špetkasůl
0.5 lžičkyocet
5 ksbílek
120 gcukr krupice
100 gpolohrubá mouka
5 lžicteplá voda

Postup přípravy

Vezmeme 4 bílky a 60 g cukru krupice, přidáme sůl a ocet. Z těchto surovin vyšleháme pomocí šlehače hustý bílkový sníh. Správně vyšlehaný nám bude tvořit špičky. Do vzniklého sněhu vmícháme zbytek cukru, tentokrát už ručně vařečkou.

V jiné misce rozkvedláme zbylý bílek s vodou, přidáme olej a promícháme - tuto směs vlijeme do sněhu a ručním šlehačem opatrně zašleháme. Nakonec přidáme prosátou mouku, kterou vmícháme opatrně vařečkou.

Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně formu vyložíme pečícím papírem.

Směs vlijeme do připraveného pekáče a dáme si práci, abychom těsto rovnoměrně rozetřeli, protože daný tvar bude stejný i po upečení.

Dortový korpus z bílků pečeme na 180 °C cca 15 - 30 minut. Špička dortového korpusu by měla být růžová a špejle po zapíchnutí do těsta zůstane čistá.

Bílý korpus z bílků používáme podle potřeby na tvoření dortů a jiných moučníků.
user-icon

autor Fibiie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílý piškot z bílků

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena