Bílkový chlebíček s rozinkami

Co s bílky, když nechceme pusinky? Vyzkoušejte tento bílkový chlebíček.


4.612x
45 min

Postup přípravy

Dvě formy na srnčí hřbet nebo formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme cukr a šleháme, až je sníh hodně tuhý.

Vařečkou do něj lehce vmícháme rozehřáté máslo, potom namleté oříšky, mouku, spařené rozinky a kandované ovoce. Těsto rozdělíme do připravených forem a pečeme asi na 180 °C. Bílkový chlebíček necháme vychladnout.

Po vychladnutí potřeme bílkový chlebíček marmeládou a přelijeme čokoládovou polevou. Můžeme ozdobit barevným sypáním. Bílkový chlebíček nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílkový chlebíček s rozinkami

Zpět na recept