Cukroví z bílkového sněhu, které trochu připomíná indiánky.
Hodnocení
4.8
/ 5 (18x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Bílek3 ks
Cukr krupice210 g
Citronová šťáva1 a 1/2 lžičky
Na ozdobu
Čokoláda na vaření100 g
Podle potřeby
Piškoty nebo oříšková kolečka
Postup přípravy
Jako podklad použijeme kolečka vykrajovaná z oříškového těsta, ale můžeme použít i těsto linecké nebo obyčejné piškoty, případně kakaové.
Z bílků a půlky krupicového cukru vymícháme hustou pěnu, kterou vložíme do horké vodní lázně a společně se zbytkem cukru a pár kapkami šťávy z citronu vyšleháme v tuhou bílkovou hmotu.
Upečená oříšková kolečka nebo piškoty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a bílkovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku.
Na každý piškot či kolečko stříkneme bílkovou hmotu do tvaru špičky.
Bílkové špičky vložíme do trouby vyhřáté na 50 °C a 30 minut sušíme. Po upečení je necháme vychladnout.
Podle fantazie můžeme bílkové špičky dozdobit rozpuštěnou čokoládou. Už necháme jen zatuhnout.