Vaření.czReceptyBílkové oříškové řezy s pařížským krémem

Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem

Tyto řezy dělám většinou o Vánocích, protože zbývá hodně bílků a rodina je přímo vyžaduje.


4.655x
150 min
1×

Ingredience

krém

1 kostkamáslo
2 lžícekakao
2 sklenkymléko
100 gčokoláda na vaření

těsto

270 gbílek
2 špetkyprášek do pečiva
310 gcukr moučka
135 ghrubá mouka
135 gmleté ořechy

podle chuti

4 ksbanán

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

na ozdobu

sekané ořechy

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Bílky a moučkový cukr šleháme do tuha. Pak lehce vmícháme mleté ořechy a hrubou mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme mírně asi 15 - 20 minut podle trouby. Těsto musí být lehce růžové. Upečený korpus nevyklápíme. Všechny ingredience na krém dáme do kastrůlku a zahříváme, až se vše rozpustí. Pozor! Nesmí se vařit! Horké nalijeme do mixéru a 2 minuty mixujeme. Pak jej přelijeme do šlehače a necháme vychladnout. Studený krém dáme alespoň na 12 hodin do lednice. Pak jej ušleháme do tuha, ale nesmíme přešlehat. Banány nakrájíme na kolečka a poskládáme na hotový korpus. Na něj namažeme pařížský krém. Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem posypeme sekanými ořechy a necháme v chladu proležet, můžeme přizdobit bílou šlehačkou.
user-icon

autor ejka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena