Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem

Tyto řezy dělám většinou o Vánocích, protože zbývá hodně bílků a rodina je přímo vyžaduje.


4.655x
150 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Bílky a moučkový cukr šleháme do tuha. Pak lehce vmícháme mleté ořechy a hrubou mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme mírně asi 15 - 20 minut podle trouby. Těsto musí být lehce růžové. Upečený korpus nevyklápíme.

Všechny ingredience na krém dáme do kastrůlku a zahříváme, až se vše rozpustí. Pozor! Nesmí se vařit! Horké nalijeme do mixéru a 2 minuty mixujeme. Pak jej přelijeme do šlehače a necháme vychladnout. Studený krém dáme alespoň na 12 hodin do lednice. Pak jej ušleháme do tuha, ale nesmíme přešlehat.

Banány nakrájíme na kolečka a poskládáme na hotový korpus. Na něj namažeme pařížský krém. Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem posypeme sekanými ořechy a necháme v chladu proležet, můžeme přizdobit bílou šlehačkou.
user-icon

autor ejka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem

Zpět na recept