Bílé rumové kuličky

Trochu náročnější, ale o to lepší recept na bílé rumové kuličky.


3.0979x
35 min

Postup přípravy

Máslo vložíme do smetanu a na mírném plameni je necháme rozpustit. Smetanu odstavíme a necháme pomalu vychladnout. Zatím si nastrouháme čokoládu, kterou nasypeme do vlažné smetany a necháme rozpustit.

Piškoty rozdrobíme nebo rozdrtíme válečem na těsto. Vsypeme je do mísy a zakapeme rumem.

Mandle nasekáme a opražíme na suché pánvi. Vmícháme je do piškotové směsi. Nakonec přilijeme čokoládovou smetanu. Důkladně vše promícháme.

Pokud je směs příliš tekutá, dáme ji vychladit. Pak tvarujeme rumové kuličky, které obalujeme v mandlových plátcích.

Obalené bílé rumové kuličky skládáme do papírových košíčků.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílé rumové kuličky

Zpět na recept