Vaření.czReceptyBílé fazole s uzeným masem

Bílé fazole s uzeným masem

Tento recept je ještě lepší, když ho uvaříme den předem. Druhý den budou bílé fazole s uzeným masem ještě chutnější.


4.524x
160 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžícestrouhanka
2 kscibule
2 snítkytymián
4 lžícesádlo
1 ksmrkev
1 ksbobkový list
1 lžíceolivový olej
0.3 lčervené víno
2 lžícesekaná petrželka
3 lžícerajský protlak
500 gbílé fazole
1 balíčekpolévková zelenina
200 guzená krkovice
200 gčesnekový salám

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Fazole dáme do hrnce a přilijeme 1,5 l vody, necháme nabobtnat. Zhruba 6 - 8 hodin. Poté k nim přidáme polévkovou zeleninu, tymián, bobkový list a vaříme, dokud nejsou fazole měkké. Maso nakrájíme na kousky. Mrkev, cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tuk zahřejeme a na něm dozlatova opečeme maso, potom zeleninu. Poté vše vyjmeme. Připečenou šťávu podlejeme vínem, uvolníme ode dna, povaříme a smícháme s rajským protlakem. Po hodině přidáme omáčku a maso k fazolím. Očištěnou zeleninu a salám nakrájený na plátky přidáme po 30-ti minutách. V oleji osmahneme strouhanku, vmícháme petrželku. Zeleninu vyjmeme. Dochutíme. Před podáváním posypeme každou porci strouhankou.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílé fazole s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena