Bílé fazole s uzeným masem

Tento recept je ještě lepší, když ho uvaříme den předem. Druhý den budou bílé fazole s uzeným masem ještě chutnější.


4.524x
160 min

Postup přípravy

Fazole dáme do hrnce a přilijeme 1,5 l vody, necháme nabobtnat. Zhruba 6 - 8 hodin. Poté k nim přidáme polévkovou zeleninu, tymián, bobkový list a vaříme, dokud nejsou fazole měkké.

Maso nakrájíme na kousky. Mrkev, cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tuk zahřejeme a na něm dozlatova opečeme maso, potom zeleninu. Poté vše vyjmeme.

Připečenou šťávu podlejeme vínem, uvolníme ode dna, povaříme a smícháme s rajským protlakem. Po hodině přidáme omáčku a maso k fazolím. Očištěnou zeleninu a salám nakrájený na plátky přidáme po 30-ti minutách.

V oleji osmahneme strouhanku, vmícháme petrželku. Zeleninu vyjmeme. Dochutíme. Před podáváním posypeme každou porci strouhankou.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílé fazole s uzeným masem

Zpět na recept