Bílá květáková polévka

Recept na oblíbenou polévku naší rodiny.


4.611x
60 min
8×

Postup přípravy

Květák si rozebereme na malé růžičky, které omyjeme a vložíme do hrnce. Do hrnce napustíme tolik vody, aby byl všechen květák ponořen. Přivedeme k varu a přidáme zeleninové bujony. Květák vaříme do změknutí. Když je květák měkký, v hrnci ho rozmixujeme ponorným mixérem.

Hrnec s rozmixovaným květákem vrátíme zpět na plotnu a budeme vařit na mírném ohni. Do polévky přidáme tavený sýr, osolíme, opepříme, přidáme vegeta koření a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Ke konci vlijeme smetanu na vaření, krátce povaříme, dochutíme podle vlastní chuti a zahustíme. Pro zahuštění můžeme použít hotovou granulovanou jíšku, případně si udělat vlastní z másla a mouky.

Bílou květákovou polévku rozlijeme do misek nebo hlubokých talířů a podáváme. Můžeme dozdobit čerstvou bylinkou.
user-icon

autor Gábina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá květáková polévka

Zpět na recept