Bílá čokoládová pěna s malinami

Na tomto dezertu si pochutnají ti, kteří milují spojení čokolády, smetany a čerstvého ovoce. Recept na lahodnou pěnu z bílé čokolády. Maliny můžeme nahradit jiným drobným ovocem, například borůvkami.


3.04x
25 min

Postup přípravy

Želatinu smícháme se studenou vodou a necháme pár minut odstát, dokud se voda nevsákne. Bílou čokoládu rozlámeme, nebo nakrájíme ostrým nožem. Čokoládu společně se smetanou pomalu zahříváme v hrnci, až se úplně rozpustí. Potom přidáme želatinu a necháme ji za stálého míchání rozpustit.

Směs přelijeme nejlépe do kovové nádoby a mícháme, dokud směs trochu nevychladne. Maliny očistíme, omyjeme a necháme okapat.

Když začne krém tuhnout, opatrně do něj vmícháme polovinu malin a krém necháme v lednici chladit. Mezitím čtvrtinu malin rozmačkáme s cukrem moučka na tekutý krém a zbylé maliny si odložíme na ozdobení. Pistáciové oříšky nasekáme nadrobno.

Bílou čokoládovou pěnu s malinami podáváme na talíři, zdobíme rozmačkanými malinami, posypeme pistáciovými oříšky a ozdobíme lístkem máty.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá čokoládová pěna s malinami

Zpět na recept