Bílá čokoládová pěna s malinami

Na tomto dezertu si pochutnají ti, kteří milují spojení čokolády, smetany a čerstvého ovoce. Recept na lahodnou pěnu z bílé čokolády. Maliny můžeme nahradit jiným drobným ovocem, například borůvkami.


3.04x
25 min

Ingredience

400 mlsmetana
300 gmaliny
1.5 ksbílá čokoláda
3 lžícestudená voda
2 lžičkyželatina v prášku

podle chuti

cukr moučka

podle potřeby

pistáciové oříšky

na ozdobu

čerstvá máta

Postup přípravy

Želatinu smícháme se studenou vodou a necháme pár minut odstát, dokud se voda nevsákne. Bílou čokoládu rozlámeme, nebo nakrájíme ostrým nožem. Čokoládu společně se smetanou pomalu zahříváme v hrnci, až se úplně rozpustí. Potom přidáme želatinu a necháme ji za stálého míchání rozpustit.

Směs přelijeme nejlépe do kovové nádoby a mícháme, dokud směs trochu nevychladne. Maliny očistíme, omyjeme a necháme okapat.

Když začne krém tuhnout, opatrně do něj vmícháme polovinu malin a krém necháme v lednici chladit. Mezitím čtvrtinu malin rozmačkáme s cukrem moučka na tekutý krém a zbylé maliny si odložíme na ozdobení. Pistáciové oříšky nasekáme nadrobno.

Bílou čokoládovou pěnu s malinami podáváme na talíři, zdobíme rozmačkanými malinami, posypeme pistáciovými oříšky a ozdobíme lístkem máty.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá čokoládová pěna s malinami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena