Bifteky po námořnicku

Recept na dušené bifteky se zeleninou a s lahodnou omáčkou.


3.098x
75 min

Postup přípravy

Roštěnou podle potřeby začistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso nakrájíme na 4 vysoké bifteky. Při krájení dáváme pozor, abychom roštěnou krájeli přes vlákno - ne po vláknu. Cibule a mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka.

V hrnci rozehřejeme máslo a plátky roštěné na něm z obou stran osmažíme. Vsypeme kolečka cibule a mrkve a smažíme, dokud cibule nezměkne. Bifteky zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme hořčici, zalijeme vývarem a společně vše dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Podle potřeby podléváme horkým vývarem.

Bifteky po námořnicku podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší. Zdobíme měkkou dušenou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bifteky po námořnicku

Zpět na recept