Biftek na řecký způsob s rýží

Přeneste se s nedělním obědem na slunné pláže Řecka.


3.1103x
45 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Rýži si předvaříme podle návodu. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme nadrobno.

Svíčkovou nakrájíme na plátky. Na pánvi restujeme slaninu. Když pustí tuk, přidáme plátky svíčkové a restujeme vše dohromady. Když jsou opečené, vyndáme je, ale uchováváme v teple.

Do vypečené slaniny přidáme na drobno nasekanou cibuli, papriky i rajská jablka. Okořeníme, osolíme a podusíme. Nakonec přidáme uvařenou rýži a lehce vše povaříme.

Bifteky osolíme a před podáváním potřeme kečupem.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Biftek na řecký způsob s rýží

Zpět na recept