Biftečky z telecího masa

Lepší karbanátky z mletého telecího masa.


4.510x
45 min

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Pak je vymačkáme a rozdrobíme do mísy. Cibule oloupeme. Jednu cibuli nasekáme najemno a druhou nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a nasekanou cibuli v něm necháme zesklovatět. Poté ji odstavíme, vyjmeme z oleje a necháme vychladnout.

K houskám přidáme maso, restovanou cibuli, vejce, trochu citronové kůry, kari koření a sůl. Směs důkladně promícháme a mokrýma rukama tvoříme z hmoty malé placičky - biftečky. Hladkou mouku smícháme s paprikou a biftečky v ní obalíme.

V pánvi rozehřejeme olej a zvolna v něm opékáme biftečky. Pánev, ve které jsme smažili cibuli, opět rozehřejeme, podle potřeby přidáme olej, vsypeme kolečka cibule a smažíme je dozlatova.

Biftečky z telecího masa podáváme na předehřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou brambory, hranolky a samozřejmě zelenina. Biftečky zdobíme smaženými kroužky cibule.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Biftečky z telecího masa

Zpět na recept