Bezlepkový ovocný chlebíček

Přemýšlíte, čím byste obohatili váš sváteční stůl? Vyzkoušejte recept na sladký chlebíček s kandovaným ovocem a ořechy.


5.05x
90 min

Postup přípravy

Vejce utřeme s cukrem a máslem. Následně vmícháme mouky a necháme chvíli odležet. Rozinky omyjeme a osušíme, kandované ovoce nakrájíme na menší kousky a ořechy nasekáme nahrubo. Vše přimícháme k těstu a necháme odležet přibližně 30 minut.

Z těsta tvarujeme mírně zploštělé válečky o průměru 4 cm. Válečky uložíme na plech a zase necháme chvíli odstát. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem.

Bezlepkový ovocný chlebíček pečeme pomalu při teplotě 160 - 170 °C podle velikosti válečků i 30 minut. Pozor, hlídáme si zabarvení. V případě potřeby chráníme chlebíček pečícím papírem, aby povrch nezhořkl. Po vychladnutí zabalíme do alobalu a uchováváme na chladnějším místě.

Bezlepkový ovocný chlebíček nakrájíme a podáváme jako sváteční moučník.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový ovocný chlebíček

Zpět na recept