Bezlepkový chleba

Recept na chleba vhodný pro bezlepkovou dietu. Podáváme k hustým zeleninovým polévkám nebo k dušeným masům se zeleninou.


4.225x
150 min

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, sušené droždí a sůl. Přidáme drcený kmín (případně fenykl, anýz) a dobře promícháme s teplou vodou rozmíchanou s olejem a tvarohem (z vaničky). Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou, postavíme na teplé místo a necháme 30 - 40 minut kynout.

Vykynuté těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Formu na srnčí hřbet vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vykynuté těsto dobře promícháme vařečkou (srazíme) a dáme do formy tak, abychom ji naplnili do poloviny. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout 30 - 40 minut.

Formu s vykynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zprudka pečeme 15 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi 40 minut. Upečený chléb vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Bezlepkový chleba podáváme podle chuti.
user-icon

autor Bublina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový chleba

Zpět na recept