Bezlepkové perníčky

Recept na oblíbené cukroví s vůní skořice, badyánu a medu. Perníčky dokážou potěšit nejeden mlsný jazýček a v rukou šikovného pekaře se můžou proměnit v malé umělecké dílo.


5.010x
90 min

Ingredience

těsto

1 ksvejce
60 gmed
80 gcukr moučka
30 gtuk na pečení
0.5 lžičkyjedlá soda
0.5 lžičkyperníkové koření
200 gbezlepková mouka Nomix

na potření

vejce

Postup přípravy

Med a tuk na pečení rozehřejeme a důkladně promícháme s bezlepkovou moukou, perníkovým kořením, vejcem, cukrem moučka a jedlou sodu. Těsto potom zabalíme například do mikrotenu, aby neokoralo, těsto na perníčky uložíme v chladu, nejlépe alespoň do druhého dne.

Těsto rozválíme na dobře pomoučněné ploše na tloušťku asi 0,5 cm a poté můžeme začít vykrajovat různé tvary.

Perníčky pečeme na plechu při teplotě asi 160 - 170 °C. Můžeme použít pečící papír nebo plech vymazat tukem. Při pečení použijeme spodní a horní ohřev, nikoliv horkovzdušný režim, aby se perníčky pekly pomalu a postupně. Pečeme přibližně 12 - 15 minut podle velikosti.

Ihned po upečení ještě horké perníčky lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou. Pokud ale budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem.

Pokud bezlepkové perníčky nechceme zdobit polevou a jsou určeny hlavně k jídlu, můžeme ke snadnému dekorování zvolit půlky oloupaných mandlí. Ty přitlačíme k těstovému tvaru ještě před pečením.

Bezlepkové perníčky podáváme jako jemné voňavé cukroví na sváteční stůl.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena