Bezlepkové oříškové nafouklé rohlíčky

Sváteční recept na přípravu bezlepkových ořechových rohlíčků.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Ořechy pomeleme, smícháme s bezlepkovou a kukuřičnou moukou, jedlou sodou, cukrem moučka a vanilkovým cukrem. Přidáme máslo, vypracujeme vláčné těsto a necháme odpočinout.

Těsto následně plníme do rohlíčkových formiček, ty ale naplníme jen do půlky, protože jsou to rohlíčky nafoukané a zvětší svůj objem.

Pečeme při 160 °C asi 15 minut. Rohlíčky se nafouknou a uvnitř zůstanou duté, takže se trochu podobají rakvičkám.

Bezlepkové oříškové nafouklé rohlíčky servírujeme jako jemné ořechové cukroví na sváteční stůl.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové oříškové nafouklé rohlíčky

Zpět na recept