Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou

Pokud netrpíte žádnou alergií, víte, že jde uvařit takřka ze všeho, co dům dal. Co ale ti, co mají alergii na lepek, tady mají celiaci jednu inspiraci k dobru - recept na bezlepkové noky s chutnou tomatovou omáčkou.


3.73x
45 min

Postup přípravy

Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.

Způsobů tvarování je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájíme rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme vařit do vroucí vody asi na 5 - 6 minut. Po vytažení necháme noky odkapat v cedníku.

Česnek nakrájíme na plátky a šunku (ideálně prosciutto) nakrájíme na kostičky. Na lžíci olivového oleje osmahneme nakrájený česnek, pak přidáme šunku a na chviličku i sušené oregano. Nakonec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala.

Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem.

Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou

Zpět na recept