Jahodové berušky posazené na avokádovém krému a výborném cupcaku. Sváteční recept na lahodný zákusek.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Ingredience
Těsto
Vejce3 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Rýžové mléko1/2 hrnku
Rýžová mouka1 hrnek
Karobová mouka1 hrnek
Rozpuštěná Hera máslová příchuť1/2 hrnku
Sirup z cukrové řepy3 lžíce
Nasekané jahody1 hrnek
Krém
Tvaroh250 g
Avokádo1 ks
Podle chuti
Med
Postup přípravy
Vejce promícháme se sirupem z cukrové řepy. Přidáme rozpuštěnou Heru či rostlinný olej a rýžové mléko.
Obě mouky smícháme a přimícháme do nich prášek do pečiva.
Spojíme sypkou a tekutou složku dohromady. Přidáme nadrobno pokrájené jahody a umícháme těsto.
Těsto naplníme do papírových košíčků na cupcaky. Můžeme zvolit i menší velikost než je běžná a připravit tak milé jednohubky.
Pečeme 20 – 25 minut při 180 °C. Upečené základy necháme vychladnout.
Krém si připravíme rozmixováním avokáda a přidáním tvarohu. Krém osladíme medem podle chuti. Díky avokádu získá krém jemně zelenou barvu a bude vypadat jako tráva.
Na chladné základy cupcaků naneseme krém vidličkou nebo lžičkou.
Omyté jahody rozřízneme na poloviny.
Připravíme si rozpuštěnou čokoládu. Do té namočíme špičku jahody (hlava berušky). Do rozpuštěné čokolády namáčíme špejli a dotvoříme berušce tečky. Jako oči použijeme buď bílou čokoládu, nebo jedlé perličky na zdobení dezertů.
Berušku posadíme do tvarohovo-avokádové trávy. Bezlepkové cupcakes berušky podáváme jako neodolatelnou sladkost na sváteční stůl.