Bezlepková vegan buchta

Tento moučník si mohou dopřát lidé i s bezlepkovou či bezlaktózovou dietou. Je vhodný i pro lidi s redukční dietou. Vyzkoušejte zajímavý recept.


4.19x
45 min

Ingredience

těsto 2

2 ksbanán
50 mlrostlinný olej
10 gchia semínka
1 hrnekvanilkové sójové mléko

těsto 1

100 grýže natural
1 balíčekkypřicí prášek
100 grýže basmati
40 gbílá quinoa
100 gnerafinovaný třtinový cukr

Postup přípravy

Nejprve si připravíme "chia gel" - smícháme chia semínka se 100 ml vroucí vody a necháme odležet. Dále potřebujeme bezlepkový základ - smícháme natural rýži, basmati rýži, bílou quinou a vše rozmixujeme v mixéru na mouku. K mouce přidáme cukr (já použila nerafinovaný třtinový cukr), kypřící prášek a vše zamícháme. V druhé míse si připravíme tekutou směs - rozmixujeme 2 banány se sojovým vanilkovým mlékem a do této směsi ještě zamícháme olej (dala jsem lněný). Suchou a tekutou směs dobře promícháme a nakonec vmícháme chia semínka s vodou, která již získala gelovou konzistenci. Těsto na vegan buchtu vlijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby na 175 °C. Pečeme v horkovzdušné troubě při 200 °C zhruba 30 - 40 minut. Bezlepkovou vegan buchtu si mohou dopřát i lidé s bezlepkovou či bezlaktózovou dietou, vegani a lidé dodržující redukční dietu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bezlepková vegan buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena