Bezinkový sirup

Sirup z květu černého bezu - bezinek.


3.694x
30 min
2×

Postup přípravy

Bezinkové květy ostříháme, z citronu vymačkáme šťávu. Převaříme si vodu a necháme vychladnout. Květy s citronovou šťávou vložíme do čtyřlitrové sklenice a dolijeme studenou převařenou vodou. Necháme odstát do druhého dne. Odstátou vodu přecedíme přes plátno a do připravené tekutiny dáme všechen cukr. Zahřejeme na maximální teplotu 80°C a plníme do sklenic. Bezinkový sirup je vhodný do vody nebo čaje, taktéž výborný na kašel a posílení imunity.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezinkový sirup

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena