Bezinkový sirup s diviznou

Starý a neobvyklý recept na bezinkový sirup. Překvapí svou jednoduchostí i výsledkem.


5.06x
160 min
1×

Ingredience

8 lvoda
4 kscitron
6 kgpískový cukr
50 gkyselina citronová
40 ksbezinkové květy
24 kskvěty divizny

Postup přípravy

40 květů černého bezu odstřihneme od velkých stonků a s nakrájenými citrony vložíme do 4 třílitrových sklenic (od okurek) a každou zalijeme 2l převařené vychladlé vody. 24 hodin necháme na teple louhovat. Pak přecedíme přes utěrku nebo plínku do hrnce, přisypeme cukr a 50 g kyseliny citrónové. Nahříváme až k varu, mícháme. Ještě horký sirup naléváme do vřelou vodou vypařených lahví a hned zavřeme. Do každé lahve přidáme 4 omyté a osušené květy divizny. Bezinkový sirup je vhodný při vodnatelnosti, jako prostředek močopudný i potopudný na uvolnění dýchacích cest od zahlenění, jako prevence angíny, chřipky, kašle, pro předcházení žaludečních potíží a arteriosklerózy. V horkých dnech podáváme bezinkový sirup ředěný sodovkou. Recty je přibližně na 6-8l sirupu.
user-icon

autor sidonia


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezinkový sirup s diviznou

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena