Bezinkový sirup s diviznou

Starý a neobvyklý recept na bezinkový sirup. Překvapí svou jednoduchostí i výsledkem.


5.06x
160 min
1×

Postup přípravy

40 květů černého bezu odstřihneme od velkých stonků a s nakrájenými citrony vložíme do 4 třílitrových sklenic (od okurek) a každou zalijeme 2l převařené vychladlé vody.

24 hodin necháme na teple louhovat. Pak přecedíme přes utěrku nebo plínku do hrnce, přisypeme cukr a 50 g kyseliny citrónové. Nahříváme až k varu, mícháme.
Ještě horký sirup naléváme do vřelou vodou vypařených lahví a hned zavřeme. Do každé lahve přidáme 4 omyté a osušené květy divizny.

Bezinkový sirup je vhodný při vodnatelnosti, jako prostředek močopudný i potopudný na uvolnění dýchacích cest od zahlenění, jako prevence angíny, chřipky, kašle, pro předcházení žaludečních potíží a arteriosklerózy. V horkých dnech podáváme bezinkový sirup ředěný sodovkou.

Recty je přibližně na 6-8l sirupu.
user-icon

autor sidonia


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezinkový sirup s diviznou

Zpět na recept