Bellini

Recept na jemný kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, do kterého zavařujeme malé nočky z celozrnné krupice.


2.9948x
75 min
1×

Ingredience

20 golej
1 ksvejce
1 kscibule
0.5 kskuře
100 gkořenová zelenina
50 gcelozrnná krupice

podle chuti

sůl
muškátový květ
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Kuře očistíme, stejně tak kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Cibuli oloupeme. Maso se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nevznikne silný vývar. Poté vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a uložíme do tepla. Do kuřecího vývaru zavaříme krupicové noky. Ty připravíme takto: Do 62 ml osolené vroucí vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, klademe do vývaru a vaříme asi 3 minuty. Nakonec do vývaru vložíme maso, zeleninu, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou, podle potřeby osolíme a prohřejeme. Bellini podáváme jako chutnou polévku.


Foto: Shutterstock.com


Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem


Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.


Zavářky


Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy


Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.


Grilujeme

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bellini

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.