Bellini

Recept na jemný kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, do kterého zavařujeme malé nočky z celozrnné krupice.


2.9948x
75 min
1×

Postup přípravy

Kuře očistíme, stejně tak kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Cibuli oloupeme. Maso se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nevznikne silný vývar. Poté vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a uložíme do tepla.

Do kuřecího vývaru zavaříme krupicové noky. Ty připravíme takto: Do 62 ml osolené vroucí vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, klademe do vývaru a vaříme asi 3 minuty.

Nakonec do vývaru vložíme maso, zeleninu, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou, podle potřeby osolíme a prohřejeme.

Bellini podáváme jako chutnou polévku, která v chladných dnech skvěle zahřeje.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bellini

Zpět na recept