20 g | olej | |
1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
0.5 ks | kuře | |
100 g | kořenová zelenina | |
50 g | celozrnná krupice | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
muškátový květ | ||
čerstvá petrželka |
Kuře očistíme, stejně tak kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Cibuli oloupeme. Maso se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nevznikne silný vývar. Poté vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na nudličky a uložíme do tepla. Do kuřecího vývaru zavaříme krupicové noky. Ty připravíme takto: Do 62 ml osolené vroucí vody přidáme olej a za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří tuhé těsto, které se nepřichytává na stěny a vařečku. Do vychladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Lžičkou vykrajujeme noky, klademe do vývaru a vaříme asi 3 minuty. Nakonec do vývaru vložíme maso, zeleninu, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou, podle potřeby osolíme a prohřejeme. Bellini podáváme jako chutnou polévku.
Foto: Shutterstock.com
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena