Belgické rybí Waterzooi

Recept na tradiční belgický pokrm.


4.54x
150 min

Ingredience

sůl
2 plátkymáslo
2 kscibule
2 lvoda
1 kscitron
2 kspórek
1 kspetržel
mletý pepř
0.5 lsuché bílé víno
2 kgsladkovodní ryba
3 řapíkyřapíkatý celer
250 mlsmetana na vaření
6 ksbaby karotka

Postup přípravy

Nejprve si připravíme rybí bujon. Zeleninu očistíme. Ryby nakrájíme naporcujeme na větší kusy. Do hrnce vlijeme 2 litry vody. Přidáme 2 větší cibule, 2 řapíky celeru, 1 pórek a ryby. Pokud máme, můžeme přidat i rybí odpad. Vše dáme vařit na mírný oheň. Rybí vývar vaříme asi 2 hodiny na mírném ohni. Zatím si stranou uvaříme slávky. Když se otevřou, scedíme je, vyloupneme maso ze škeble a dáme ho stranou. Baby karotku příčně rozpůlíme, celer, petržel a pórek nakrájíme na větší kousky. Připravenou zeleninu osmahneme na plátku másla. Osolíme ji, opepříme a dáme stranou. Z uvařeného vývaru vyjmeme ryby a maso obereme. Vývar scedíme přes pláténko. Zeleninu z vývaru vyhodíme. Do bujonu vlijeme víno, přidáme rybu, slávky a osmahnutou zeleninu. Vše společně povaříme asi 20 minut na mírném ohni. Do Waterzooi přilijeme smetanu, ochutíme šťávou z citronu a podle chuti osolíme a opepříme. Opět lehce povaříme. Nakonec přidáme plátek másla a necháme prohřát. Na dno talířů dáme vždy krajíček tmavého chleba. Přelijeme jej rybím vývarem a Waterzooi ozdobíme citronovou kůrou a petrželkou. Místo chleba lze použít vařené brambory. Waterzooi ihned podáváme.
user-icon

autor bogy02


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Belgické rybí Waterzooi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Belgická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena