Beleše

Dědečkovi chutnali smažené houskové placky, k tomu zelný nebo jiný zeleninový salát a sklenka piva.


4.114x
30 min

Postup přípravy

Na kolečka nakrájíme rohlíky, přidáme pokrájenou cibuli, vejce, část mléka, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, dáme posekanou petrželku, přidáme pokrájené škvarky nebo uzeninu a v míse lehce promícháme. Pak necháme 5 - 10 minut bobtnat. Potom podle hustoty přidáme mléko a promícháme na polotuhou hmotu. Na pánvi rozpálíme tuk, z hmoty nabíráme lžící bochánky, které na tuku rozetřeme na placičky silné asi 2 - 3 cm a po obou stranách osmažíme. Ještě horké beleše můžeme posypat strouhaným sýrem. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou, místo škvarků a uzeniny můžeme použit podušené houby. Pak jsou beleše vhodné i pro vegetariány.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Beleše

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena