Rychlý recept na nepečený moučník z bebe sušenek, tvarohu a čokolády.
Hodnocení
4.8
/ 5 (103x)
Chutnalo
12x
Ingredience
Ostatní
Citron1 ks
Tvaroh500 g
Cukr moučka120 g
Vanilkový cukr1 balíček
Kakaové BeBe sušenky1 balíček
Světlé Bebe sušenky1 balíček
Podle chuti
Čokoláda na vaření
Postup přípravy
Citron omyjeme a kůru nastrouháme (bude stačit kůra z poloviny citronu). Tvaroh ušleháme společně s moučkovým a vanilkovým cukrem do krému. Nakonec do krému zamícháme citronovou kůru.
Čokoládu na vaření nastrouháme na jemném struhadle na malé hoblinky.
Bebe sušenky mažeme tvarohovým krémem a pokládáme na sebe. Střídáme tmavou a světlou sušenku. Vznikne nám kvádr dlouhý asi 30 centimetrů. Hotový moučník potřeme zbylým krémem a povrch posypeme čokoládovými hoblinkami.
Bebe řezy necháme vychladit v lednici a poté moučník krájíme šikmo, aby vznikl dvoubarevný řez.
Uvařila jsem to a bylo to moc dobré ale dělám si obvykle poloviční dávku aby toho nebylo moc.:-)
Kačenka
Vyzkoušela jsem a ješte to celé obalila v kokosu. Moooc dobré!!
Petra
Stačí je poskládat klasicky za sebou do řady a pak řezat uhlopříčně (tzn.: první kousek bude trojúhelníček, pak už normální plátky) :)
Sroubek
Úprava
Moc dobré. Nahradil jsem cukr moučka hnědým třtinovým cukrem ve stejném množství a je to snad ještě lepší.
Asi by byla dobrá nějaká fotodokumentace jak ty sušenky poskládávat, aby vypadaly jako na fotce. Já si nakonec našel nějakou vlastní metodu, ale nevypadá to tak hezky. :)