Bažant na víně

Recept na francouzskou specialitu.


4.515x
150 min
3×

Ingredience

4 lžícemáslo
1 kspetržel
5 ksšalotka
1 dlkoňak
2 ksbažant
50 gšpek
10 ksžampiony
3 lžícehladká mouka
muškátový oříšek

podle chuti

1 lžičkacukr
3 stroužkyčesnek
sůl
tymián
rozmarýn
2 ksbobkový list
0.5 lčervené víno
mletý pepř

Postup přípravy

Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci. Přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Pak odstavíme a dáme stranou. Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a bažanta na víně dusíme jeden a půl až dvě hodiny. Průběžně podléváme vínem. Pak vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme restované žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut. Bažanta na víně podáváme s přílohou podle chuti. Stačí jen čerstvé pečivo.
user-icon

autor michal94

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bažant na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena