Bažant na víně

Recept na francouzskou specialitu.


4.515x
150 min
3×

Postup přípravy

Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci. Přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Pak odstavíme a dáme stranou.

Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a bažanta na víně dusíme jeden a půl až dvě hodiny.
Průběžně podléváme vínem.

Pak vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme restované žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut.

Bažanta na víně podáváme s přílohou podle chuti. Stačí jen čerstvé pečivo.
user-icon

autor michal94


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bažant na víně

Zpět na recept