Bavorská polévka s topinkami a bylinkami

Tradiční bavorská polévka s jitrocelem, topinkami, slaninou, cibulí a lžící smetany na zjemnění v každé porci.


2.92011x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Jitrocelové listy, pažitku a petrželku opereme, osušíme a nakrájíme na kousky.

Na pánvi zesklovatíme slaninu, aby pustila tuk. Přidáme cibuli a pomalu vše smažíme dozlatova.

Vývar dáme vařit. Přidáme do něj pórek a jitrocel. Základ necháme přejít varem, přidáme pažitku, petrželku, majoránku a podle chuti polévku osolíme a opepříme. Polévku už dále nevaříme.

Plátky chleba můžeme nakrájet na větší kousky a opečeme je nasucho.

Do talířů rozdělíme chléb, cibuli se slaninou a zalijeme je polévkou. Každou porci polévky zjemníme lžící smetany.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bavorská polévka s topinkami a bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Německá