Vaření.czReceptyBavorská polévka s topinkami a bylinkami

Bavorská polévka s topinkami a bylinkami

Tradiční bavorská polévka s jitrocelem, topinkami, slaninou, cibulí a lžící smetany na zjemnění v každé porci.


2.92011x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Jitrocelové listy, pažitku a petrželku opereme, osušíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi zesklovatíme slaninu, aby pustila tuk. Přidáme cibuli a pomalu vše smažíme dozlatova. Vývar dáme vařit. Přidáme do něj pórek a jitrocel. Základ necháme přejít varem, přidáme pažitku, petrželku, majoránku a podle chuti polévku osolíme a opepříme. Polévku už dále nevaříme. Plátky chleba můžeme nakrájet na větší kousky a opečeme je nasucho. Do talířů rozdělíme chléb, cibuli se slaninou a zalijeme je polévkou. Každou porci polévky zjemníme lžící smetany.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bavorská polévka s topinkami a bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena