Baskické vepřové s fazolemi

Recept na 4 - 6 porcí úžasné pochoutky pro milovníky vepřového.


3.0560x
75 min
1×

Ingredience

petrželka
olivový olej
sůl a pepř
3 stroužkyčesnek prolisovaný
400 gnakrájená rajčata z konzervy
200 gfazole cannellino - namočené 12h
600 gvepřová kýta na kousky
1 kscibule na kolečka
2 kszelená paprika na proužky
kůra z pomeranče

Postup přípravy

Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vaříme 20 minut. Nadbytečnou tekutinu slijeme a fazole odstavíme.


Na pánev dáme tenkou vrstvu oleje a opečeme na něm ze všech stran kousky vepřového masa dozlatova. hotové kousky masa odložíme.


Na pánev přilijeme lžíci oleje, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Vmícháme česnk a opékáme 2 minuty. Pak vrátíme na pánev opečené maso.


K masu přidáme rajčata a přivedeme je k varu. Vmícháme papriku, pomerančovou kůru a fazole. Podle chuti osolíme a opepříme a obsah pánve přeneseme do kastrolu.


Kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut, aby byly fazole s masem příjemně křehké. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Baskické vepřové s fazolemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena