petrželka | ||
olivový olej | ||
pepř a sůl | ||
3 stroužky | česnek prolisovaný | |
400 g | konzervovaná krájená rajčata | |
200 g | fazole cannellino - namočené 12h | |
600 g | vepřová kýta na kousky | |
1 ks | cibule na kolečka | |
2 ks | paprika zelená | |
pomerančová kůra |
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vaříme 20 minut. Nadbytečnou tekutinu slijeme a fazole odstavíme.
Na pánev dáme tenkou vrstvu oleje a opečeme na něm ze všech stran kousky vepřového masa dozlatova. hotové kousky masa odložíme.
Na pánev přilijeme lžíci oleje, přidáme cibuli a opékáme ji 3 minuty. Vmícháme česnk a opékáme 2 minuty. Pak vrátíme na pánev opečené maso.
K masu přidáme rajčata a přivedeme je k varu. Vmícháme papriku, pomerančovou kůru a fazole. Podle chuti osolíme a opepříme a obsah pánve přeneseme do kastrolu.
Kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut, aby byly fazole s masem příjemně křehké. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zdroj: Slovart.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena