Baskické fazole

Tento recept má mnoho variant, které se liší druhem fazolí i jinými ingrediencemi. Já používám tento.


4.511x
35 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku ze smetany, majonézy, chilli omáčky. Lehce ji osolíme.

Omyté fazolky nakrájíme na zhruba 5 cm dlouhé kousky. Kolečka cibule a nadrobno nakrájený česnek osmahneme na 2 lžících oleje, po chvíli přidáme fazole. Osolíme a opepříme, přidáme trochu posekaného rozmarýnu a zakápneme asi polovinou omáčky. Lehce promícháme. Nakonec přidáme rajčata pokrájená na silnější plátky, ochutíme obdobným způsobem jako fazole a zalijeme zbytkem omáčky. Basické fazole necháme krátce zapéct v troubě. Můžeme také nakonec posypat strouhaným sýrem nebo parmazánem.

Baskické fazole podáváme s bílým pečivem buď jako hlavní pokrm nebo přílohu.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Baskické fazole

Zpět na recept