Basilejská polévka

Recept na polévku pocházející ze švýcarské kuchyně.


3.091x
90 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm pomalu osmažíme dozlatova. Vmícháme mouku, odstavíme a necháme vychladnout. Pak základ polévky zalijeme vínem, vývarem, promícháme na mírném ohni povaříme asi hodinu. Nakonec basilejskou polévku okořeníme podle chuti.

Zatím si osmažíme plátky chleba a rozložíme je na dno polévkové mísy. Sýr nastrouháme a posypeme jím plátky chleba.

Nakonec vše zalijeme hotovou basilejskou polévkou a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Basilejská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Švýcarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena