Basilejská polévka

Recept na polévku pocházející ze švýcarské kuchyně.


3.091x
90 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm pomalu osmažíme dozlatova. Vmícháme mouku, odstavíme a necháme vychladnout. Pak základ polévky zalijeme vínem, vývarem, promícháme na mírném ohni povaříme asi hodinu. Nakonec basilejskou polévku okořeníme podle chuti. Zatím si osmažíme plátky chleba a rozložíme je na dno polévkové mísy. Sýr nastrouháme a posypeme jím plátky chleba. Nakonec vše zalijeme hotovou basilejskou polévkou a ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Basilejská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena