Dobré zeleninové ragú připravené z cukety, papriky, rajčat, mrkve a cibule. Recept vhodný pro vegetariány.
Hodnocení
4.7
/ 5 (7x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Koření
Mletý černý pepř
Směs
Paprika1 ks
Cibule1-2 ks
Cuketa1 ks
Rajče5 ks
Mrkev1-2 ks
Podle potřeby
Olej na smažení
Voda na podlití
Postup přípravy
Zeleninu si vybereme v pestrých barvách, použijeme například menší cuketu, střední mrkev, papriku, rajčata a cibule. Nakrájíme ji na větší kousky.
Na oleji osmažíme nakrájenou papriku, podlijeme vodou a v časových intervalech podle potřeby přidáváme mrkev, cibuli, cuketu a po změknutí zeleniny nakonec nakrájená rajčata.
Zeleninové ragú dochutíme podle vlastní chuti a ještě chvilku podusíme. Já kořením pouze solí, pepřem a polévkovým kořením, ale je jedno, jaké koření zvolíme. Stejně tak si můžeme dát zeleninu, jaká nám vyhovuje.
Barevné zeleninové ragú podáváme s bramboráčky nebo topinkami. Kdo chce, může si do zeleniny přidat i kuřecí maso, poté je vhodnou přílohou rýže.