Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na mírnou teplotu.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak střídavě přiléváme olej a vlažnou vodu. Prášek do pečiva smícháme s moukou, prosejeme a postupně vmícháme do hmoty. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do těsta.
Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu obarvíme kakaem a druhou necháme jak je. Každé těsto nalijeme na připravený plech a pečeme při mírné teplotě, abychom těsto nevysušili. Upečená těsta necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Z mléka, cukru a vanilkového prášku uvaříme hustý vanilkový pudink. Stejně připravíme čokoládový pudink. Oba pudinky vychladíme a zašleháme je do másla.
Bílý korpus potřeme tmavým krémem a přikryjeme tmavým plátem, který potřeme světlým krémem. Celý moučník přelijeme vlažnou čokoládovou polevou.
Barevné řezy necháme ztuhnout. Nakrájíme je na kostky a můžeme podávat.