Den předem si uvaříme salko. Vaříme jej neotevřené a ponořené asi 2 hodiny a pak jej necháme necháme vychladnout.
Druhý den si připravíme plechy a těsta. Dva plechy vymažeme a vysypeme, nebo je vyložíme pečícím papírem. Máslo necháme změknout.
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a vmícháme polohrubou mouku. Těsto nalijeme na plech a upečeme.
Zatím si připravíme druhé těsto. Vejce opět vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme ořechy s prosátou strouhankou. Těsto také upečeme. Upečené korpusy necháme vychladnout.
Během pečení si připravíme krém. Studené karamelové salko utřeme se změklým máslem.
Těsta po vychladnutí slepíme rybízovou marmeládou a nahoru natřeme krém. Barevné karamelové řezy přelijeme čokoládou nebo čokoládovou polevou a posypeme mletými ořechy.
Barevné karamelové řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.