Barevné karamelové řezy

Recept na vynikající sladké řezy.


4.7300x
75 min
2×

Postup přípravy

Den předem si uvaříme salko. Vaříme jej neotevřené a ponořené asi 2 hodiny a pak jej necháme necháme vychladnout.

Druhý den si připravíme plechy a těsta. Dva plechy vymažeme a vysypeme, nebo je vyložíme pečícím papírem. Máslo necháme změknout.

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a vmícháme polohrubou mouku. Těsto nalijeme na plech a upečeme.

Zatím si připravíme druhé těsto. Vejce opět vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme ořechy s prosátou strouhankou. Těsto také upečeme. Upečené korpusy necháme vychladnout.

Během pečení si připravíme krém. Studené karamelové salko utřeme se změklým máslem.

Těsta po vychladnutí slepíme rybízovou marmeládou a nahoru natřeme krém. Barevné karamelové řezy přelijeme čokoládou nebo čokoládovou polevou a posypeme mletými ořechy.

Barevné karamelové řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Bedřiška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barevné karamelové řezy

Zpět na recept