Banánový řez

Piškot plněný rumovou marmeládou s banány přelitými čokoládou musí zachutnat každému.


3.88x
45 min

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak po částech přidáváme mouku smíchanou se solamylem a rozehřáté máslo. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut na 180 °C.

Korpus rozkrojíme podélně na tři stejné díly. Přečnívající okraje odřízneme, rozdrobíme a namočíme do rumu. Hmotu smícháme s marmeládou. Náplní slepíme díly řezu na sebe. Povrch posypeme vanilkovým cukrem.

Banány oloupeme, rozkojíme podélně a zakapeme citronovou šťávou. Rozložíme je řeznou plochou dolů na řez posypaný vanilkovým cukrem a ihned přeléváme rozehřátou čokoládou (bílou, mléčnou, tmavou).

Banánový řez uložíme do chladničky asi na hodinu ztuhnout. Před podáváním krájíme přes banány na řezy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánový řez

Zpět na recept