Banánový řez

Piškot plněný rumovou marmeládou s banány přelitými čokoládou musí zachutnat každému.


3.88x
45 min

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak po částech přidáváme mouku smíchanou se solamylem a rozehřáté máslo. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut na 180 °C.

Korpus rozkrojíme podélně na tři stejné díly. Přečnívající okraje odřízneme, rozdrobíme a namočíme do rumu. Hmotu smícháme s marmeládou. Náplní slepíme díly řezu na sebe. Povrch posypeme vanilkovým cukrem.

Banány oloupeme, rozkojíme podélně a zakapeme citronovou šťávou. Rozložíme je řeznou plochou dolů na řez posypaný vanilkovým cukrem a ihned přeléváme rozehřátou čokoládou (bílou, mléčnou, tmavou).

Banánový řez uložíme do chladničky asi na hodinu ztuhnout. Před podáváním krájíme přes banány na řezy.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánový řez

Zpět na recept