Banánovo-čokoládová buchta

Veganský recept na buchtu s chutí čokolády a banánů. Je pevná, nedrobivá a navíc doopravdy chutná.


5.04x
60 min

Ingredience

0.5 hrnkuolej
4 lžícerum
1 hrnekvoda
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 ksbanán
50 gčokoláda na vaření
1 balíčekvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kskakaový pudinkový prášek
0.5 ksbílé tofu

náplň

6 ksbanán
50 gčokoláda na vaření

podle potřeby

strouhanka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 165 °C. Středně velký plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, můžeme použít i hrubou mouku.

Polovinu čokolády na vaření nastrouháme, druhou polovinu nožíkem nakrájíme na kousky. Budou tam drobné i větší kusy čokolády, ale to nevadí. 6 oloupaných banánů nakrájíme na silnější kolečka. Bílé tofu nakrájíme na kousky.

V míse smícháme všechny suché přísady. Do druhé mísy dáme jeden oloupaný banán a tofu, přidáme vodu, rum a olej a rozmixujeme na hladkou kašičku. Tu nalijeme do sypké směsi a pořádně vymícháme.

Na plech nalijeme polovinu těsta a uhladíme. Celý povrch posypeme nastrouhanou čokoládou a hustě poklademe nakrájenými banány. Nalijeme druhou polovinu těsta a opět uhladíme. Pokud některé banány trochu vykukují, nevadí to, buchta nakyne.

Banánovo-čokoládovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.

Poznámka: Původně jsem chtěla buchtu pocukrovat, nebo na ni dát ušlehanou veganskou šlehačku, ale bylo by to asi příliš, takhle je směs chuti čokolády a banánů vyvážená a sladká je dost. Doporučuji dát do buchty pravé holandské kakao, protože kakao, které je na trhu s označením kakao holandského typu, nemá s kakaem nic společného. Pokud ho použijete omylem na buchtu, budete zklamaní a buchta bude skoro bez chuti.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánovo-čokoládová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.