Banánové lívance s mozzarellou

Banány s mozzarellou jsou kámoši jak hrom! Vyzkoušejte recept na úžasné lívance.


5.03x
20 min

Postup přípravy

Potřebujeme hodně zralé až přezrálé banány. Banány oloupeme a nastrouháme je do mísy spolu se sýrem mozzarella (klidně i dvě, pak jsou ještě chutnější), přidáme dva skořicové cukry, více již nesladíme. K těstu na lívance přidáme dvě vejce a dva vanilkové pudinky, nebo škrobovou moučku. Vše společně pořádně promícháme.

Banánové lívance tvoříme na pánvi s rozehřátým olejem a trpělivě smažíme na mírném plameni. Teprve až se více propečou, půjdou snadno obrátit plochou obracečkou. Snadno se lepí, ale přidáváme olej po troškách.

Hotové banánové lívance s mozzarellou jsou křupavé a chutné teplé i studené, není třeba žádného zdobení.
user-icon

autor Weico


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánové lívance s mozzarellou

Zpět na recept