Banana foster

Pod luxusně znějícím názvem se neskrývá nic jiného než flambovaný banán v karamelové omáčce. Použitý banánový likér lze nahradit třeba vaječným koňakem.


3.3132x
15 min

Postup přípravy

Banány oloupeme a podélně rozpůlíme.

V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. Přidáme cukr a skořici. Vaříme mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme likér a vložíme banány.

Když začne banán hnědnout a měknout, opatrně přilijeme lehce zahřátý rum. Omáčku krátce prohřejeme. Poté pánev nakloníme směrem od sebe tak, aby alkoholové páry začaly hořet.

Poté, co alkohol dohoří, vyjmeme banány a vždy dvě půlky banánů umístíme přes sebe do tvaru kříže na kopečky zmrzliny.

Na závěr přelijte banány teplou sladkou omáčkou a ihned podávejte.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banana foster

Zpět na recept